20 effectieve oplossingen om uw terras te beschaduwen bij direct zonlicht

Buitenruimtes zijn niet noodzakelijkerwijs plaatsen waar u kunt genieten van de hete zon. Integendeel, ze kunnen een aangename plek zijn om te ontspannen onder een schaduwzeil, waar u beschermd bent tegen de felle zonnestralen. In India laten de meeste mensen het liefst het hele terras open om extra kosten te vermijden.

Mogelijkheden om boven op het terras te zitten om jezelf te bedekken
Het valt niet te ontkennen dat je de touwtjes van je tas een beetje losser moet maken om een ​​schaduwrijk hoekje te hebben. Maar er zijn veel manieren om overtollige kosten te besparen en een vrijstaande structuur op uw terras te bouwen.

Het beste is dat voor deze eenvoudige ideeën geen geschoolde werknemers of aannemers nodig zijn. Hieronder vindt u enkele betaalbare manieren om schaduwplekken aan patio's toe te voegen.

Hoewel het ontspannend en herstellend is om tijd buitenshuis door te brengen, wil of moet niet iedereen worden blootgesteld aan de zonnestralen. Zorg er dus voor dat u bij het plannen van een buitenwoonkamer, eetkamer of andere buitenruimte ten minste één schaduwbron in uw plannen opneemt, zodat u van frisse lucht kunt genieten zonder voortdurend aan direct zonlicht te worden blootgesteld. We hebben hieronder enkele van onze favoriete schaduwzeilideeën voor patio's en achtertuinen verzameld.


01 Kies voor terrasschaduwzeilen


Ga bij het zoeken naar schaduw terug naar de basis. Deze moderne achtertuin viert het hoogtepunt van de zwembadcultuur en -stijl, met stoelen aan de zijkant onder een grote witte parasol. De aan het blad bevestigde gewichten zorgen ervoor dat de paraplu nergens heen gaat, zodat jij je aandacht gerust op andere belangrijke zaken kunt houden, zoals absolute ontspanning.


02 Installeer een pergola


Een van de meest populaire manieren om schaduw toe te voegen aan uw buitenparadijs is het installeren van een pergola. U kunt een pergola geheel vrijlaten of gebruik maken van afdekkingen en screens om de zon buiten te houden. In dit geval bedekken transparante gordijnen de boven- en zijkanten voor wat meer privacy.

03 Creëer een elegante overhang


Deze patio ligt op een paar meter afstand van het huis en beschikt over een ingebouwde overhang die de boel op een stijlvolle manier in de schaduw houdt. Eenvoudige toevoegingen van planten, kerstverlichting en een vloerkleed voegen een extra dosis charme toe.

04 Leg ze in laagjes

Dit pastelkleurige regenbooggestreepte achtertuinterras van A Beautiful Mess is uitgerust met een doe-het-zelf-pergola en een draagbare paraplu om schadelijke stralen uit te filteren en uw buitendiner te beschermen tegen plotselinge regen.

05 Kies voor een extra grote paraplu

Waarom vasthouden aan een normale paraplu als je de mogelijkheid hebt om te upgraden naar een groter formaat - groter is altijd beter, toch? Deze extra grote, vierkante paraplu is voorzien van een gloeilamp voor het einde van de dag en biedt meer dan voldoende dekking om de zon uit ieders ogen te houden. Maar laat je niet misleiden door het formaat: als je de parasol wilt verplaatsen, kan hij gemakkelijk draaien in plaats van vast te blijven staan.


06 Moderniseer de luifel
Ideeën voor schaduwzeilen op het terras

Je grootouders hadden misschien blikken luifels op hun landhuis uit de jaren vijftig, maar ze hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd dat huis-aan-huisverkopers streden om de klanten van nieuwe eigenaren. Moderne luifels zijn zachter, gemaakt van flexibelere en duurzamere materialen en simpelweg mooier, zoals het grijs-wit gestreepte patroon dat op deze patio te zien is.

07 Gebruik bomen voor schaduw

De oudste bron van schaduw is een boom, vooral een grote boom met kronkelige, sculpturale takken. De bouwers van dit deck hebben de unieke beslissing genomen om het deck rond de boom te bouwen, in plaats van deze om te hakken. Hij is daar volkomen comfortabel en biedt de perfecte hoeveelheid schaduw; één boom kan de temperatuur in huis met 20 graden of meer doen dalen tijdens de warme maanden.1 Denk goed na voordat je er één omhakt en vervangt door een terrasoverkapping.

08 Voeg een ligbed voor buiten toe


Als u de ruimte en het budget heeft, is er niets luxueuzer dan een ligbed voor buiten aan uw patio in de achtertuin toe te voegen. Dit House of One-ligbed voor het zwembad heeft ophanggordijnen en een stevig dak dat je beschermt tegen de zon, zodat je een welverdiend dutje kunt doen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je wakker wordt met zonnebrand.

09 Creëer meerdere eet- en schaduwplekken

Landschapsontwerper Melanie Rekola van @ladylandscape krijgt vaak de vraag waarom ze bij het ontwerpen van een landschap zoveel verschillende zitplekken en schaduwzeilen creëert. “Dit geeft de mogelijkheid om de zon en de schaduw op te zoeken”, zegt ze, “en biedt ook beschutting tegen regen/wind als dat nodig is om je aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden van een bepaalde dag.”

10 Sluit het

Door een entertainmentruimte buiten uw huis te creëren, kunt u de vrijheid krijgen om extra zitplaatsen toe te voegen. Om ervoor te zorgen dat uw gasten zich zo comfortabel mogelijk voelen, bouwt u een pergola in de hoek van uw woning, met een paar extra wandpanelen die zowel bescherming tegen de zon als privacy bieden.

11 Voeg wat groen toe

Zelfs als uw tuin geen volwassen bomen heeft, kunt u uw schaduwrijke buitenruimte inrichten in de schaduw van een met klimop begroeide muur, een rij heggen of enkele aangeplante jonge bomen die na verloop van tijd voller zullen worden, zoals deze zithoek van Mindy Gayer Design Co.

12 Laat een boomdak groeien

Hoewel terrasoverkappingen en stoffen zeker de zonnestralen kunnen blokkeren, zijn er soms meer natuurlijke opties. Deze eenvoudige structuur bestaat uit verschillende kleine, snelgroeiende bomen die voor een perfecte schaduwoverkapping zorgen. De structuur past perfect bij de rest van de bloeiende tuin eromheen.

13 Grijs gebied

De ruimte hebben om meerdere entertainmentruimtes te creëren is een absolute droom. Terwijl dit huis in de Dazey Den-woestijn al een kleine tuin en vuurplaats had, omringd door felrode stoelen, biedt een gebouwde witte luifel plaats aan een comfortabele zithoek met dikke gordijnen aan weerszijden om voor schaduw te zorgen wanneer dat nodig of gewenst is.

14 Voeg Boheemse stijl toe

Deze achtertuinpatio van @jcdesign1.1 heeft een bohemienstijl en een bijpassende parasol, met pompons die een aanvulling vormen op de moderne rotantafel en wishbone-stoelen uit het midden van de eeuw. Bovendien heeft hij een lichtgewicht basis, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

15 Hang een driehoekig schaduwzeil op


Bij het werken met kleine ruimtes kan een driehoekig schaduwzeil zoals je ziet in deze buitenruimte van L2 Design, LLC ideaal zijn. De vorm is meestal erg meegaand als er niet veel ruimte is om mee te werken, maar hij aarzelt niet om zijn werk te doen door voor de nodige schaduw te zorgen. Bovendien heeft het een strakke uitstraling die minimalisten zal aanspreken.

16 Bouw een hut


Cathie Hong Interiors installeerde een cabana in de open lucht, voorzien van een ruim gedeelte aan de achterkant van het zwembad, dat overdag een schaduwrijke plek op het grote open terras aan het zwembad biedt, en 's avonds een gezellige plek voor cocktails.

17 Zoek naar een loggia


Op zoek naar iets luxer? Loggia's zijn overdekte ruimtes die doorgaans over de hele lengte van een gebouw lopen, en meestal zijn er kolommen en bogen aanwezig. Hoewel het wat extra moeite kost, kan het resultaat een extra gevoel van elegantie en luxe toevoegen aan uw buitenruimte, terwijl het toch fris en comfortabel blijft, zoals deze ruimte van @ladylandscape.


18 Creëer een ontspannend overdekt terras


Dit buitenterras van Afro Bohemian Living bevat alles wat je nodig hebt om een ​​avondje buiten te genieten. Om te voorkomen dat de zon te hard schijnt, is het gebied bedekt met een eenvoudige constructie met daarop rieten matten om het koel te houden.
De beste pergolasets om uw achtertuinervaring te verbeteren
19 Ideeën voor schaduwzeilen bij het zwembad


Schaduw bij het zwembad hoeft niet alleen van een parasol te komen. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​overdekte structuur naar keuze toe te voegen met perfect gerangschikt terrasmeubilair eronder, zoals deze achtertuin van @ladylandscape. De schuine bovenkant zorgt voor voldoende dekking en het hele gebied voelt ruim en open aan: een perfecte plek om af te koelen na een zonnige dag bij het zwembad.


20 Voeg wikkelgordijnen toe


Wanneer u een schaduwplek op uw terras creëert, is het belangrijk om deze tegen de zon te beschermen. Maar vergeet niet jezelf de kans te geven de sterke stralen die van de zijkanten komen te blokkeren door witte gaasgordijnen langs de randen op te hangen, zoals dit buitenterras van Fantastic Frank.

Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u kiezen tussen modern en traditioneel meubilair of een schommel om een ​​ontspanningsruimte op uw terras te creëren.

Schaduw toevoegen aan de tuin is veel gemakkelijker dan het lijkt, zelfs als je een beperkt budget hebt. Afgezien van de hierboven genoemde ideeën, kun je er altijd voor kiezen om creatief te zijn en je eigen versie van schaduwrijke ruimtes te creëren. Deze ambachten kunnen worden gemaakt met bamboe, stof, touwen, palen, enz.

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.