Hoe hang je een schaduwzeil op?

Het schaduwzeil voorbereiden

Spreid het schaduwzeil uit op de beoogde locatie. Hoewel u eenvoudigweg kunt meten, geeft het neerleggen van de stof u een veel beter idee van hoe deze eruit zal zien als deze is geïnstalleerd. Je kunt hem verplaatsen en aanpassen waar je hem wilt hebben.
Houd er rekening mee dat u schaduwzeilen onder een hoek ten opzichte van de grond kunt installeren, waardoor de breedte of lengte van de schaduw iets kleiner wordt, afhankelijk van de hoek die u eraan geeft.

Bepaal waar u de sluier gaat bevestigen. U kunt uw schaduwzeil aan verticale constructies bevestigen, zoals het huis, een schuur of zelfs een stevige boomtak. Als je deze mogelijkheden niet hebt, heb je stokken nodig om het zeil vast te zetten. Zorg ervoor dat ze passen op de plek waar u ze wilt hebben.


Probeer drukbehandelde houten palen van 3,0 m (10 ft) en 15 cm bij 15 cm (6 bij 6 inch). U kunt ook stalen palen van 13 bij 13 cm gebruiken. Staal gaat langer mee, maar kost meer.


Het gebied dat u nodig heeft voor het schaduwzeil zal iets groter zijn dan hoe de stof eruit ziet wanneer deze is uitgespreid. Je creëert spanning door het zeil vast te binden, waardoor het wordt uitgerekt. Bovendien moet u aan de uiteinden extra ruimte toevoegen, waar u de hardware gaat gebruiken om het schaduwzeil aan de palen te bevestigen. Je hebt een ruimte nodig die ongeveer 10% groter is dan het zeil zelf.
Als één zijde van uw zeil bijvoorbeeld 1,8 meter lang is, moet de ruimte op elke hoek ongeveer 0,18 meter zijn.

Markeer de punten waar u de palen wilt plaatsen. U kunt spuitverf op gras gebruiken om het gebied te markeren. Je kunt ook met een kleine schep een "X" in de grond maken, zodat je later de plek kunt vinden[4].
Een andere optie is om stenen te leggen op de plek waar je de palen wilt plaatsen.


Bepaal de hoogte van elke hoek van het schaduwzeil. U kunt het schaduwzeil eenvoudigweg uitrekken tot dezelfde hoogte over de hele tuin, als u dat liever heeft. Je kunt de hoogte ook een beetje variëren, van het ene uiteinde hoger naar het andere lager. Het hangt allemaal af van uw voorkeuren.


Het kantelen van het schaduwzeil kan enige bescherming tegen de wind bieden.


U moet nu de hoogte bepalen om de juiste maat palen te krijgen.

Bel de gemeente voordat u gaat graven. Wanneer u in uw tuin gaat graven, moet u eerst het gebied laten markeren. Stadsambtenaren zullen de gas-, water- en elektriciteitsleidingen komen markeren die in de grond liggen, zodat u ze niet aanraakt.
Pas het gebied indien nodig aan zodra de lijnen zijn gemarkeerd.


Installatie van palen voor schaduwzeilen


Graaf de gaten voor de palen. De eenvoudigste manier om de gaten te graven is met behulp van een paalgraafmachine. Sommige zijn handmatig en sommige zijn geautomatiseerd, maar beide zullen werken. Zorg ervoor dat u er een kiest die enkele centimeters groter in diameter is dan uw palen.


U kunt paalgraafmachines huren of kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt. Het graven van paalgaten met een eenvoudige schop is erg moeilijk, omdat je moeite zult hebben om de benodigde diepte te bereiken terwijl je het gat relatief smal houdt.


Graaf de gaten minstens een meter diep, maar het is nog beter om ze een derde van de totale lengte van de paal te maken. Als u palen heeft die 3,7 meter hoog zijn, moet u daarom ongeveer 1,2 meter graven.


Als je moeite hebt met het verwijderen van de grond, maak hem dan nat en kom de volgende dag terug. De aarde zal zachter zijn en gemakkelijker te winnen.Maak de basis met grind en beton. Giet grind in het gat tot het ongeveer 10 cm (4 inch) is. Giet het beton over het grind en vul het ongeveer 10 cm meer[8].
Als u dit mengsel eerst toevoegt, wordt het gemakkelijker om de palen in evenwicht te brengen, omdat u een solide basis creëert.


Schroef de slotbouten aan de onderkant van de palen. Gebruik een boor van hetzelfde formaat als de bout. Boor in het metaal of hout en maak gaten voor de ankerbouten. Schroef de bouten op hun plaats en zet ze indien nodig vast met een ring. Als je metalen palen gebruikt, heb je zeker ringen nodig.


Het is prima om het beton een beetje te laten drogen terwijl je de bouten installeert, omdat het een stevige basis vormt voor de palen.
Ankerbouten dienen als hefboom om palen op hun plaats te houden.


Gebruik een boor die is ontworpen voor het materiaal waarin u boort. Ga langzaam en stabiel tijdens het boren. Als u te hard drukt, loopt u het risico dat de boor breekt of dat het hout barst.


Laat de palen in de gaten vallen. Steek de palen in de gaten. Gebruik stukken hout om ze te ondersteunen, zodat ze rechtop staan. Controleer of de palen recht zijn met behulp van een niveau[10].
De kant met de slotbouten moet in het gat vallen.


Giet het beton in de paalgaten. Gebruik een schop om beton in het gat te gieten. Je kunt het ook rechtstreeks uit een emmer gieten als dat makkelijker voor je is. Probeer het gelijkmatig rondom de paal te gieten.


Tik met uw schop op het beton in het gat om ervoor te zorgen dat het stevig vastzit en geen luchtgaten bevat.
Als u droge plekken in het beton tegenkomt, plaats deze dan niet in uw paalgat. Dit zou zwakke punten creëren.Maak de bovenkant van het beton waterpas met een spatel of troffel. De bovenkant van het beton zal zichtbaar zijn. Verwijder het overtollige om het er mooier uit te laten zien en strijk het vervolgens glad. Laat een betonnen spatel over het gebied lopen om een ​​glad oppervlak te creëren. Als je de hangers hebt verplaatst om het cement te gieten, plaats ze dan terug op hun plaats om de paal vast te houden terwijl deze droogt.
Het duurt minstens een dag voordat het beton droog is. Nog beter is het om het 2 dagen te laten staan.


Het schaduwzeil bevestigen


Installeer een houthakselaar of oogbout op de hoogte waarop u de zeilen wilt ophangen. Gebruik ooglagerschroeven voor hout of oogbouten voor metaal. Begin met het boren van de paal met een boor van hetzelfde formaat als de oogschroeven of oogbouten. Schroef de schroeven of oogbouten op hun plaats.
Om de locatie te bereiken waar u de apparatuur wilt installeren, heeft u waarschijnlijk een ladder nodig.
Voeg een sluitring aan de achterkant toe als u oogbouten gebruikt.


Installeer hardware op andere montagepunten als u deze gebruikt. Als u het aan uw huis bevestigt, moet u fascia-ondersteuning toevoegen. Fascia is de strook die vlak onder uw dak doorloopt. Een steun helpt dit gebied te versterken, zodat het schaduwzeil niet te veel druk uitoefent op het boeiboord.


De steun wordt achter het boeiboord op de spanten geplaatst, tussen de woning en het boeiboord. Er zit een stuk dat door het dashboard gaat, hier schroef je een ooghaak in.


Boor vanaf de achterkant van het dashboard met een kleine boor en gebruik de beugel als richtlijn. Boor aan de voorkant met een grotere boor. Duw het schroefmechanisme van de steun in de gevel zodat deze er aan de voorkant uit komt. De beugel moet plat tegen de spant aan de andere kant liggen.


Boor de spant met een boor van 1,3 cm op twee plaatsen, door de gaten in de beugel. Draai 1/2-inch bouten door de gaten en zet ze vast met ringen aan de andere kant.
Schroef de ooghaak in de voorkant van het dashboard.Bevestig spanschroeven en karabijnhaken of karabijnen aan het zeil. Een spanner is een apparaat waarmee je de spanning kunt aanpassen. Gebruik karabijnhaken of karabijnhaken om het aan de hoeken van het zeil te bevestigen[16].
Op de hoeken van het zeil moeten stalen doorvoertules of ringen zitten. Bevestig de haak eenvoudig aan de spanschroef en schuif hem vervolgens op zijn plaats op de hoek van het zeil.


Voor een hoek is het soms beter om een ​​spanband te gebruiken. Deze hoek zal de laatste zijn die op zijn plaats wordt geplaatst. Een spanband is gewoon een rekbaar stuk dat u gebruikt in plaats van de spanner. Je vindt ze in bouwmarkten, maar het kan ook zijn dat je er eentje in je zeilmontageset hebt ontvangen.Hang de hoeken aan de palen. Schuif de haken aan de andere kant van de spanschroef in de oogbevestigingen op de palen of in uw huis. Laat één hoek zonder haak terwijl je de spanning op de andere aanpast.


Draai de spanschroef om de spanning op de bevestigde hoeken te vergroten.
Als je problemen ondervindt bij het bevestigen van een hoek omdat deze niet lang genoeg is, kun je een paar karabijnhaken toevoegen om deze langer te maken.


Zet de laatste hoek vast door de spanband uit te rekken. De laatste hoek moet een spanband hebben in plaats van een spanschroef. Dit komt omdat het moeilijker zal zijn om het op zijn plaats te zetten dan de andere hoeken, vanwege de spanning die je al hebt gecreëerd.


Trek het schaduwzeil strak en hang het aan de laatste oogclip.

Als de temperatuur in de zomer stijgt en de UV-straling het sterkst is, is het plaatsen van een schaduwzeil een goede oplossing om jezelf tegen de zon te beschermen. Deze zonneschermen, ontworpen om zonlicht tegen te houden, bieden volledige bescherming en kunnen uw terras of tuin omtoveren in een aangename ruimte die niet onderhevig is aan de ongewenste effecten van de zon.

Wilt u weten hoe u een schaduwdoek op de juiste manier op uw terras of balkon installeert, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we alle aspecten van het installeren van schaduwzeilen en leer je hoe je deze snel en eenvoudig kunt monteren.

Kies de juiste locatie voor uw schaduwzeil

De eerste keuze die u moet maken, is het vinden van de ideale locatie om uw schaduwzeil te plaatsen. De beste manier om dit te doen is door een plekje te zoeken dat het grootste deel van de dag in de schaduw ligt. Als u uw schaduwzeil installeert in een gebied met veel zon, zal het niet zo effectief zijn in het blokkeren van zonlicht. Houd ook rekening met de stand van de zon op verschillende tijdstippen van de dag, zodat uw schaduwzeil in de schaduw blijft.

Bepaal welk type bevestigingsmiddel u wilt gebruiken

Nadat u de locatie van uw schaduwzeil heeft bepaald, moet u het juiste type bevestiging kiezen. Er zijn verschillende soorten bevestigingsmiddelen verkrijgbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Muur- of metselankers worden veel gebruikt en bieden een goede sterkte en een lange levensduur. Maar als je de hoogte van het zeil wilt aanpassen, zijn verticale palen de beste optie. Gedetailleerde informatie over de verschillende beschikbare soorten bindingen en hun kenmerken vindt u in onze gids.

Bereid de materialen en gereedschappen voor die u nodig heeft om uw schaduwzeil te installeren

Nadat u hebt besloten welk type hulpstuk u wilt gebruiken, moet u het gereedschap en de materialen verzamelen die u nodig heeft om uw schaduwzeil op de juiste manier te installeren. Hier is een lijst met items die u nodig heeft:

  • Meetlint
  • Marker/potlood
  • Schroeven/bouten
  • Schroevendraaier/sleutel
  • Nylon koord (voor muurbeugels)
  • Deuvels en schroeven
  • Klauw (voor wandbevestiging)
  • Ladder/trap (afhankelijk van montagehoogte)

Bevestig het canvas op de gekozen locatie

Zodra u alles heeft verzameld wat u nodig heeft, kunt u beginnen met het installeren van uw schaduwzeil. Meet eerst zorgvuldig de plaats op waar u het canvas gaat installeren en teken de bevestigingspunten af ​​met de stift/potlood. Plaats vervolgens de bevestigingsmiddelen volgens de instructies van de fabrikant. Zodra de bevestigingen zijn geïnstalleerd, kunt u nu het canvas bevestigen. Zorg ervoor dat het canvas strak staat en dat er geen rimpels zijn. Vervolgens kunt u de hoeken van het canvas aan de bevestigingen bevestigen.

Pas de spanning van uw schaduwzeil aan

Nadat u de installatie heeft afgerond, is het belangrijk om uw schaduwzeil goed op spanning te brengen. Dit zorgt ervoor dat het canvas stabiel en duurzaam is en niet wordt beïnvloed door harde wind. Om het canvas goed uit te rekken, begint u bij de hoeken en randen en werkt u naar het midden toe. Mogelijk moet u de spanning van tijd tot tijd aanpassen om ervoor te zorgen dat het canvas zo strak mogelijk blijft.

Regelmatig onderhoud van uw schaduwzeil

Om optimaal te kunnen genieten van uw schaduwzeil is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Het canvas moet regelmatig worden geïnspecteerd op tekenen van slijtage. Maak het canvas altijd schoon met een mild, chemicaliënvrij product en zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je het opvouwt. Het wordt ook aanbevolen om het te verwijderen en op te slaan wanneer het niet in gebruik is, om de levensduur ervan te verlengen.

Het installeren van een schaduwzeil lijkt misschien intimiderend, maar door de hierboven genoemde stappen te volgen, kunt u het schaduwzeil snel en eenvoudig op uw terras of balkon installeren. Zodra uw schaduwdoek is geïnstalleerd, kunt u genieten van uw terras zonder bang te hoeven zijn voor de schadelijke zonnestralen. Met een beetje onderhoud en verzorging kan uw schaduwzeil gemakkelijk meerdere jaren meegaan.

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.